Idei de imbunatatire a turismului din Romania



Pentru indreptarea situatiei turismului din Romania sunt necesare, in primul rand, mai multa implicare din partea statului si a autoritatilor, o educare mai buna a populatiei, investitii mult mai mari in turism si stabilirea clara a conditiilor si facilitatilor pentru cei ce investesc in turism si cresterea masei valutare din turism. La acestea se adauga alte cateva probleme care trebuie solutionate: vizele pentru romanii care merg in strainatate, fiscalitatea ridicata, contributiile la fondurile speciale, baza materiala prost intretinuta, salariile mici ale angajatilor din turism dar si o mai mare atentie in pregatirea angajatilor din turism.

         De asemenea, pentru imbunatatirea turismului romanesc este nevoie de o mai buna promovare. In acest sens trebuie organizate campanii de constientizare a publicului in educatia turistica, prin radio, televiziune, presa scrisa, organizarea de evenimente tematice sau cu scopul premierii celor mai bune produse turistice, etc. Trebuie creata o noua imagine a Romaniei si a turismului romanesc printr-un program de marketing si promovare. Acesta trebuie sa stabileasca imaginea Romaniei pe piata turistica drept o destinatie care ofera o gama variata de atractii naturale si culturale cu servicii de buna calitate pentru atragerea clientelei potrivite. Trebuie intelese mai bine nevoile si interesele pietelor, surselor de turisti care astfel vor fi atrase catre produsele turistice oferite de Romania. Publicul trebuie sa cunoasca ce are de oferit Romania si sa considere aceasta oferta atractiva. Turismul trebuie incurajat sa raspunda pozitiv la cresterea interesului consumatorului fata de Romania prin crearea si oferirea de programe turistice si de calatorie in tara.

         Trebuie sa existe mai multe centre de informare turistica care sa fie amplasate in apropierea principalelor atractii turistice, personalul centrelor trebuie sa fie sociabil, sa aiba capacitatea de a comunica cu turistii indifferent de limba acestora si sa poata oferi acestora toate informatiile de care au nevoie.

         Este nevoie si de o mai buna protectie a mediului. Romania are o legislatie de protectie a mediului, insa aplicarea acesteia lasa de dorit si astfel mediul are de suferit, ceea ce duce la indepartarea turistilor. Deseurile, apele reziduale, poluarea aerului sunt in crestere in tara noastra si au nevoie de o mai buna organizare pentru diminuarea si stoparea actiunilor negative. Toate acestea sunt posibile prin educarea oamenilor si prin implicarea mai activa a autoritatilor din domeniu.

Romania este o tara frumoasa, bogata si primitoare care trebuie sa-si gaseasca locul si personalitatea in randul statelor europene si ale lumii, iar unul dintre lucrurile prin care trebuie sa atinga aceste obiective este turismul.

cazare turistica in romania

Comentarii