Caracteristicile hotelurilor din Romania


Hotelul reprezintă forma tradiţională cea mai cunoscută de cazare a industriei hoteliere, deţinând ponderea cea mai mare în totalul unităţilor de cazare. El poate fi definit ca şi unitatea care oferă servicii de cazare şi masă oricărei persoane care acceptă să plătescă tariful pentru serviciile oferite, fără a fi necesară existenţa prestabilită a unui contract. Specialiştii din industria hotelieră consideră că definiţia exactă a hotelului este mai puţin importantă, în comparaţie cu imaginea pe care o are acesta în rândul clienţilor săi.
Hotelul in România este considerat o structură de primire amenajată în clădiri sau corpuri de clădiri, care pune la dispoziţia turiştilor camere, garsoniere sau apartamente dotate corespunzător, care asigură prestări de servicii specifice, dispune de recepţie şi spaţii de alimentaţie în incinta lor. Această definiţie cuprinde elemente indispensabile perceperii corecte a noţiunii de ,,hotel” şi anume:
- este vorba despre o unitate comercială, al cărei principal produs este cazarea;
- faptul că avem de-a face cu o unitate ospitalieră specializată;
- nu orice adăpost poate oferi serviciul de cazare.

Comentarii